10 TIPP, HOGY HASZNOSAN TELJEN AZ IDŐ

10 tipp, hogyan töltsd hasznosan a karantén idejét

 

  1. Olvass!

 

Olvass önfejlesztő, motiváló könyveket, vagy olyanokat, amik már hónapok óta szerepelnek a listádon, de idő hiányában nem tudtad még cask elkezdeni sem. Érdekes, tudományos témájú cikkek után is kereshetsz, bármi, ami érdekel, olvass utána, tornáztasd az agyad.

 

  1. Mozogj otthon!

Az elme karbantartása mellett épp ugyanolyan fontos, hogy testünkre is szánjunk időt. Konditermekbe nem ajánlatos (és remélhetőleg nem is lehetséges!!) menni, rengeteg otthon edzős videót találsz a neten, amikhez nem kell egyáltalán semmi eszköz, vagy csak minimális. Próbáld ki őket kedvedre, válogass, melyik szimpatikus

 

  1. Netflix & chill

 

Az évközben felgyülemlett, „féligmegnézett” filmekre is jut idő most. Nézd meg a letöltött filmjeid, keress új sorozatokat, akár ismeretterjesztő típusúakat, hogy tanulj is valamit belőlük.

 

  1. Főzz!

Üsd fel a szakácskönyvedet valahol, és főzd/süsd meg az adott receptet. Minden nap próbálj ki valami újdonságot, akár magadtól is, azokból az összetevőkből, amik otthon megtalálhatók nálad. Nem kell kapkodnod, van idő a díszítésre, befotózásra, bíbelődésre.

 

  1. Foglalkozz házikedvenceddel!

 

Ha van otthon kisállatod, biztosan ő is észrevette, hogy a megszokottnál több időt töltesz otthon. Itt az idő, hogy különféle trükkökre tanítsd, vagy éppen az alap parancsokra. Persze ne csak tanulással teljen az idő, játsszatok sokat, csinálj DIY játékokat neki, akadálypályákat a lakásban. Biztos jól kifárad a nap végére, amikor jól megérdemelten összebújhattok egy kicsit.

 

  1. Kreatívkodj!

 

Ez egy elég tág témakör, de pont ez a lényege. Próbálj ki MINDENT, amit eddig nem mertél vagy nem volt rá időd. Fess, rajzolj, fotózz (:P) énekelj, tanulj meg hangszeren játszani, jógázz, varrj, hímezz, szóba jöhet tényleg bármi, ami minimálisan is érdekel és van lehetőséged kipróbálni

 

  1. Elmélkedj!

 

Hasznos ez az időszak arra is, hogy kicsit magunkba nézzünk. Gondolkodjunk el, miket csináltunk jól az életünkben, miken kéne esetleg változtatni, hogy boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak legyünk. Lassítsunk le picit és találjuk meg, mit csinálunk megfelelően és mit csinálunk kifogásolhatóan.

 

  1. Videochatelj barátokkal, rokonokkal!

 

Sajnos a csoportos találkozás most nem túl jó ötlet, de természetes érzés egy idő után, hogy hiányoljuk a barátainkat, családtagjainkat. A megoldás egyszerű: számtalan applikáció van, amin keresztül láthatjuk és hallhatjuk egymást, végre nem csak pötyögni lehet, hanem látni a másik arcát, a másik reakcióit. Jól tud esni egy pár órás beszélgetés, ha már régen láttuk szeretteinket.

 

  1. Segíts másokon!

 

Ajánld fel a segítséged! Legyen az bárki, ismerős, ismeretlen, rokon, barát. Vásárolj be az időseknek, váltsd ki a receptjeiket a gyógyszertárban, sétáltasd meg a kutyájukat, nyírd le a füvet. Bármi, amire szükségük van és nem tudják megcsinálni, tedd meg helyettük bátran, hidd el, hálásak lesznek és emlékezni fognak rá, ki segített nekik, mikor nehéz helyzetben voltak.

 

  1. Pihend ki magad végre!

 

Remélhetőleg van időd többet pihenni/aludni akkor is, ha otthonról dolgozol vagy tanulsz. Töltődj fel, kapcsolódj ki, tölts néhány napot szimplán semmittevéssel, hidd el, jól fog esni a felgyorsult évek után..

Képeket a Falra

Fényképeim számtalan variációban megvásárolhatóak.Válassz különböző témák közül.

 

KÖVESS A FACEBOOKON