ÉGSZAKADÁS - A HÓNAP KÉPE A NATIONAL GEOGRAPHIC MAGAZINBAN

2014.07.01. | Czakó Balázs

2014. április 30-án készítettem az első igazi viharfotómat, ami azóta is a kedvencem. Kezdő fotósként hatalmas élmény volt ott állni a "vihar szemében", körülöttem mindenhol esett az eső, folyamatosan villámok cikáztak az égbolton. Azt hiszem ott, akkor szerettem bele a viharfotózásba. Sikerült is több, mint 800 fotót készítetnem a naplementében, az egyiken pedig elkaptam egy villámot is.

Így született meg a "SKYFALL | Égszakadás", ami először a nap, majd a hónap képe lett a magyar National Geographic-nál, és bekerült a magazin 2014 júliusi számába.

A fotót azóta több csoportban is nap/hét/hónap képének választották és 2015-ben "Az év nemzetközi tájfotósa" (International Landscape Photographer of the Year) versenyen bejutott a Top101-be, amire nagyon büszke vagyok!

A SKYFALL megjelent a nemzetközi Nikon Photo Magazine-ban, majd a magyar Szupercella egyesület versenyén közönségdíjas lett.

De itt még nem ért véget a történet! A számos falra készített nyomat mellett 2017-ben végre elkészülhettek az első tájképes ruhák. Még 2014-ben, a "TÜKRÖM-TÜKRÖM"című kép készítésekor jött az ötlet, hogy a képeimet szeretném különböző ruhadarabokon is kipróbálni. Három év kellett, mire sikerült megtalálnom a megfelelő technológiát. Természetesen az "ÉGSZAKADÁS"-t is beválogattam az első termékek közé. Pár hónappal később találtunk egymásra Juhász Szilvia divattervezővel, aki női alkalmi ruhákat álmodott meg a tájképeimből, így juthatott el aztán a SKYFALL a 2017-es Budapest Fashion Week kifutójára ahonnan aztán meg sem állt New York-ig! :)

A több, mint 800 fotónak hála, a felhők érkezése mozgásban is meg lett örökítve, a SKYFALL azóta a CamOn Youtube csatorna Intro-jában is szerepel.

Facebook - SKYFALL

Azóta természetesen amikor csak tudom, hajtom a viharokat, ennek pedig egy mára egész sok képet tartalmazó - és folyamatosan bővülő - mappa lett az eredménye. Itt találjátok: Facebook - A VIHARVADÁSZ ,

A tájfotókból készült alkalmi ruhákat pedig ebben a mappában találjátok: Facebook - Ruhák

Az elérhető termékeket pedig ide kattintva tudjátok megrendelni:

SKYFALL | Fali kép | Trikó | Alkalmi ruha

Képeket a Falra

Fényképeim számtalan variációban megvásárolhatóak.Válassz különböző témák közül.

 

KÖVESS A FACEBOOKON