NATIONAL GEOGRAPHIC - A HÓNAP ASZTROFOTÓJA

Hatalmas megtiszteltetés ért ma: a National Geographic Magyarország a "Hónap asztrofotójának" választotta "Megszólít az éjszaka" című, Izlandon készült képemet.
A Fjaðrárgljúfur canyonhoz több egész napos (éjjel-nappal) fotózás után érkeztünk, a társaság már elég kialvatlan volt, egyik szállás követte a másikat (ahol nagyrészt csak a csomagokat pakoltuk le...). Mindenkiben frissek voltak még az élmények Izland egyik leghíresebb hegyéről: Kirkjufell-ről, de mikor megtudtuk mi lesz az új célpont, és végre lesz esély arra, hogy megpillantsuk a Sarki Fényt, hirtelen mindenki nagyon izgatott lett.
Több, mint 2,5 órás utazás várt ránk és végül éjjel 11 óra körül sikerült odatalálni a canyonhoz, ahol egészen hajnali 3-ig fotóztunk. A bő 4 óra alatt meghallgattunk egy kisebb előadást is Shadi Nassri-tól, az éjszakai égboltfotózásról (külön kitérve a Sarki Fény helyes kiexponálására) és két helyszínen is fotóztunk a canyonban.
Hideg volt, mindenki hullafáradt volt, de valahogy ezt senkin sem lehetett észrevenni. Soha nem fogom elfelejteni azokat az "Aurora-Aurora" felkiáltásokat, mikor hirtelen feltűnt a "zöld fény" az égbolton és táncra perdült. Felnőtt emberek váltak pillanatok alatt óvodás kisgyerekekké! :D
"Jégbarlang" után így ez már a második izlandi fotó, ami kikerült a magazin oldalának címlapjára és a Hónap képe lett. A 2014-ben készült "Égszakadás"-t beleszámítva pedig már a harmadik! :)

Képeket a Falra

Fényképeim számtalan variációban megvásárolhatóak.Válassz különböző témák közül.

 

KÖVESS A FACEBOOKON